2018-12-04 12:55:02• hírek • Nagy Tímea

Megkezdődött a fenyővásár, idén sem ússzák meg a karácsonyfák a kivágást

December elejétől egyre több helyen kapható élő fenyő, vágott és cserepes formában. A műfenyők kereslete azonban évről évre növekvőben van. Ön milyen fát választ idén az ünnepekre?

December 3-án a szatmárnémeti nagy bevásárlóközpontokban is kaphatóak voltak már az élő fenyők. A normann fenyő a legelterjedtebb a régióban. A származási helyük legtöbbször direkt erre a célra létrehozott faiskola. A normann mellett előfordulhat ezüst- és erdei fenyő is a kínálatban.

 

A két méter alatti, S mérettel fémjelzett normann fácskák (általában inkább a másfél méter alattiak) 49 lejbe kerülnek. Ugyan itt az M, tehát közepes méretűek 69 lejért kelnek el. Az M-es körülbelül a másfél és két méter közti magasságot jelenti. A nagynak számító, L-es fenyőkért, melyek maximum 2 méter 40 centisek, 99 lejt kérnek el. E fölött, a majd’ 3 méteres daliákra már 129 lejes árcédulát akasztottak az eladók.

 

A piaci fenyőárusok még nem jelentek meg. Ez után következik csak a nagy fenyőfavásár forgatag.

 

Ahogyan fenyőfadíszekkel, úgy műfenyők tucatjaival is találkozhatunk a nagyobb szupermarketekben. Ezeknek a kínálata színben, méretben és minőségben nagyon eltérő lehet. Az egyre növekvő kelendőségnek köszönhetően a műanyag fenyőfák ára csökkenő tendenciát mutat.

 

Szatmárnémetiben is kapható műanyag karácsonyfa. Az árak mérettől, minőségtől és bolttol függően változnak. Nem muszáj azonban mindennek utánajárni. Az internetes áruházak százával kínálják ugyan ezeket a karácsonyfa alapokat, de ezekkel érdemes vigyázni. Sokszor botlottunk már olyanba, hogy képen sokkalta jobban nézett ki a megrendelt áru, mint élőben.

 

Mindenki eldöntheti, melyik fát részesíti előnyben, ám ez a téma biztosan vita tárgya marad minden családban. A kérdés csak az, környezettudatosak vagyunk-e és ünnep-e a karácsony élő fenyő illat nélkül?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: